Svoboda projevu a cenzura na Internetu - Hatok, Tibor; Sigmund, Tomáš; Malinová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na svobodu projevu a cenzuru na internetu. Za posledních 30 let dosáhl internet celosvětového rozsahu. S nástupem internetu svoboda projevu dosáhla nečekaných rozměrů, protože internet je typ masového komunikátoru, který usnadňuje dostupnost informací po celém světě. Na začátku byl tento komunikátor bez jakýchkoli bariér, ale ve velmi krátké době se začal zneužívat ke kriminalitě, pornografii, terorismu, a tím pádem se začala chtěná, či spíše "nutná" cenzura. Bakalářská práce sestává ze sedmi kapitol. První část je zaměřena na svobodu projevu na internetu. Druhá část pojednává o samotné cenzuře. Třetí část se zabývá důvody, kterými je internetová cenzura podložena. Předposlední část mé bakalářské práce je věnována technickým a netechnickým prostředkem internetové cenzury. Poslední část této práce je věnována průzkumu, ve kterém zjišťuji názory obyvatel České republiky na cenzuru internetu.
Vedoucí práce: Tomáš Sigmund
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses