Analýza vývoje českého systému státní sociální podpory v letech 1995 až 2012 - Dvořáková, Barbora (2013)
Tato práce analyzuje kvalitu změn, které proběhly v systému státní sociální podpory v letech 1995 až 2012. V první části je nastíněn vznik státní sociální podpory a jeho ukotvení v systému sociálního zabezpečení. Střední část popisuje analýzu jednotlivých dávek. Poslední část se zaměřuje na vyhodnocení zavedených úprav a návrhy doporučení pro budoucí vývoj systému, a to především v oblasti rodičovského příspěvku, zavedením finančních odměn rodinám, kde rodičovskou dovolenou čerpali oba rodiče.