Profesionalizace pěstounské péče srovnání současného stavu v České republice se systémem na Slovensku - Tuzarová, Kateřina; Prachař, Ondřej; Říhová, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Předmětem této bakalářské práce je pěstounská péče v České republice a na Slovensku. Práce se zabývá vývojem této formy náhradní rodinné péče od roku 1918 až do současnosti. Zaměřuje se především na změny v legislativě a hmotném zabezpečení pěstounské péče, které nastaly v obou zemích po roce 1993. Důraz je kladen na aktuální změny v České republice související se zavedením tzv. profesionální pěstounské péče. Na Slovensku funguje již několik let podobný institut, kterým se práce také zabývá. V praktické části je systém pěstounské péče v obou zemích srovnán na základě počtu pěstounů a dětí v jejich péči, hmotného zabezpečení a dopadů na státní rozpočet.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses