Srovnání aplikace standardů kvality a současné možnosti financování zařízení sociálních služeb v České republice - Kořínková, Kateřina (2013)
Cílem této práce je rozebrat možnosti současného financování sociálních služeb v České republice, zjistit jestli je financování dostatečné, a také jak financování a úroveň ovlivnilo zavedení standardů kvality. V teoretické části jsou nastíněny sociální služby v České republice. V praktické části je rozebrána situace po zavedení standardů kvality péče a provedena analýza financování tří zařízení služeb dlouhodobé péče.