Současná podoba rodinné politiky České republiky v porovnání s Velkou Británií - Burkert, Vojtěch (2013)
Bakalářská práce se zabývá rodinnou politikou v České republice a ve Velké Británii, popisem obou systémů a jejich následnou komparací. Zjištěné závěry napovídají, že ačkoli rodinná politika nemusí přímo ovlivnit porodnost, oba státy svou formu rodinné politiky uplatňují. Český systém by po vzoru britského bylo možné zdokonalit testováním úspor a majetku při výpočtu dávky, zavedením způsobu konstrukce dávek pomocí základních sazeb a příplatků či zjednodušením legislativy pro zakládání zařízení pečujících o děti.