Analýza současného stavu financování zdravotnictví České republiky - Broďák, David (2013)
Situace ve zdravotnictví a jeho financování je ekonomickým problémem, který se dotýká každého jednotlivce ve společnosti. Neustálé zvyšování nákladů na zdravotní péči se stává tématem diskuzí po celém světě a nastoluje otázku udržitelnosti financování zdravotnictví. Tato bakalářská práce si klade za cíl popsat systém zdravotnictví v České republice a pomocí analytické metody zhodnotit jeho současný stav financování. V první části práce jsou představeny existující teoretické modely, na kterých je dnešní zdravotnictví založeno. Druhá část popisuje zdravotní péči v České republice. Zaměřuje se na analýzu financování a poukazuje na aktuální problémy českého zdravotnictví. Na základě zjištěných skutečností se pak v závěru práce pokusím představit různá doporučení pro řešení těchto problémů a pro další vývoj zdravotnictví.