Špekulatívne bubliny na kapitálových trhoch - Fedorčáková, Claudia (2013)
Predmetom bakalárskej práce je popis vzniku, priebehu a dopadov špekulatívnych bublín na kapitálových trhoch. Teoretická časť práce sa zaoberá predovšetkým teóriou špekulatívnych bublín, psychologickou analýzou investorov a oblasťou behaviorálnych financií v kontraste s teóriou efektívnych trhov. V ďalšej časti sa práca zameriava na popis priebehu a analýzu príčin vybraných bublín. Špeciálna pozornosť je venovaná nedávnej bubline na trhu nehnuteľností, na ktorej je pomocou korelačnej a regresnej analýzy skúmaná závislosť medzi cenami nehnuteľností a vybranými faktormi, ktoré na ne vplývajú.