Špekulatívne bubliny na kapitálových trhoch - Fedorčáková, Claudia; Havlíček, David, 1985-; Křížek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Predmetom bakalárskej práce je popis vzniku, priebehu a dopadov špekulatívnych bublín na kapitálových trhoch. Teoretická časť práce sa zaoberá predovšetkým teóriou špekulatívnych bublín, psychologickou analýzou investorov a oblasťou behaviorálnych financií v kontraste s teóriou efektívnych trhov. V ďalšej časti sa práca zameriava na popis priebehu a analýzu príčin vybraných bublín. Špeciálna pozornosť je venovaná nedávnej bubline na trhu nehnuteľností, na ktorej je pomocou korelačnej a regresnej analýzy skúmaná závislosť medzi cenami nehnuteľností a vybranými faktormi, ktoré na ne vplývajú.
Vedoucí práce: David Havlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses