Finanční analýza a plán společnosti Ditipo, a.s. - Fořtová, Kristýna (2013)
Cílem této bakalářské práce je zpracovat finanční analýzu společnosti Ditipo, a.s. během let 2007 až 2011 a pokusit se o nástin krátkodobého finančního plánu této společnosti v roce 2012. Tato práce je rozdělena do dvou hlavních částí -- metodické a praktické. V metodické části jsou popsány metody a postupy finanční analýzy, které jsou následně aplikovány do praxe. V praktické části se věnuji nejprve finanční analýze jednotlivých ukazatelů a posouzení finančního zdraví podniku. Z důvodu lepšího posouzení výsledků finanční analýzy bylo provedeno srovnání výsledků vybraných ukazatelů s konkurenčními podniky. Pro tento účel byli vybráni tři konkurenti, kteří podnikají ve stejném oboru, tedy výrobě a prodeji papírenského a dárkového zboží. Následuje nástin krátkodobého finančního plánu, který se skládá z rozvahy a z výkazu zisku a ztráty na rok 2012. Jelikož nemám přístup k interním informacím, budu vycházet z veřejně dostupných zdrojů, především z výročních zpráv.