Vývoj struktury účastníků penzijního připojištění od roku 1994 do 31.12.2012 - Pokorný, Lukáš; Pavlíček, Tomáš; Beránková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá demografickým vývojem účastníků penzijního připojištění v České republice od jeho samotného vzniku. Popisuje celý jeho vývoj a všechny důležité legislativní změny. Za pomocí odborných studií na téma vnímání rizik mezi pohlavími je vytyčena první hypotéza, která předpokládá, že větší část mezi část účastníků penzijního připojištění budou tvořit ženy. Další hypotéza této práce vznikla na základě Keynesiánské teorie spotřeby. Předpokládá, že více si budou spořit lidé v okresech s vyšší průměrnou mzdou. Třetí hypotéza vzniká na základě Modigilianiho teorie životního cyklu. V souladu s touto teorií předpokládám stoupající měsíční příspěvky i podíl zastoupení účastníků společně se vzrůstajícím věkem. Podrobná statistická analýza dat získaných od Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky, Českého statistického úřadu a Asociace penzijních fondů České republiky všechny vytyčené hypotézy potvrdila.
Vedoucí práce: Tomáš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses