Měnová politika Evropské centrální banky - Petrášová, Kamila; Marková, Jana; Blahová, Naďa, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá měnovou politikou Evropské centrální banky. Popisuje vznik Evropské centrální banky, základní principy měnově-politické strategie eurozóny a nástroje, které v rámci této strategie Evropská centrální banka využívá. Další část práce je zaměřena na nekonvenční měnovou politiku prováděnou Evropskou centrální bankou od roku 2008 do současnosti, kdy eurozónu zasáhla nejprve finanční a následně dluhová krize. V této části práce popisuje nekonvenční opatření s jejich pozitivními či negativními dopady. V neposlední řadě práce zkoumá vliv těchto opatření na vývoj vybraných makroekonomických ukazatelů eurozóny.
Vedoucí práce: Jana Marková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses