Rozvoj florbalu v ČR - Hynek, Tomáš (2013)
Téma práce se zabývá problematikou poměrně nového, avšak v České republice velmi populárního sportu - florbalu. Mapuje jeho vývoj, přednosti a nedostatky. Teoretická část se věnuje otázkám sportu v ekonomice, florbalu a metodologii této práce. Hlavním cílem je zjistit, zda má potenciál stát se na území ČR profesionálním sportovním odvětvím. K dosažení tohoto cíle jsou porovnávány sportovní, ekonomické a marketingové ukazatele s jinými sporty, ale i se zahraničními florbalovými svazy. V praktické části tato bakalářská práce zároveň zkoumá úroveň podpory ze strany státu ve vybraných dotačních programech a dále jsou zde rozebrány ostatní zdroje financování. V poslední části autor zjišťuje metodou dotazníku názory veřejnosti, na základě kterých je vytvořena SWOT analýza. Zjištěné poznatky jsou poté komplexně shrnuty.