Rozvoj florbalu v ČR - Hynek, Tomáš; Kotáb, Jiří; Ščiklin, Alexandr, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Téma práce se zabývá problematikou poměrně nového, avšak v České republice velmi populárního sportu - florbalu. Mapuje jeho vývoj, přednosti a nedostatky. Teoretická část se věnuje otázkám sportu v ekonomice, florbalu a metodologii této práce. Hlavním cílem je zjistit, zda má potenciál stát se na území ČR profesionálním sportovním odvětvím. K dosažení tohoto cíle jsou porovnávány sportovní, ekonomické a marketingové ukazatele s jinými sporty, ale i se zahraničními florbalovými svazy. V praktické části tato bakalářská práce zároveň zkoumá úroveň podpory ze strany státu ve vybraných dotačních programech a dále jsou zde rozebrány ostatní zdroje financování. V poslední části autor zjišťuje metodou dotazníku názory veřejnosti, na základě kterých je vytvořena SWOT analýza. Zjištěné poznatky jsou poté komplexně shrnuty.
Vedoucí práce: Jiří Kotáb
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses