Financování stáří v Litvě - Bessenyey, Ilona (2013)
Diplomová práce se zabývá financováním stáří v Litvě, především důchodovým systémem tohoto pobaltského státu a otázkami, které s touto problematikou souvisí. V práci je shrnut vývoj důchodového systému od roku 1990 včetně posledních změn, které vstoupily v platnost počátkem tohoto roku, čímž vytváří popis současné podoby penzijního systému. Práce obsahuje rovněž analýzu jednotlivých součástí (pilířů) financování stáří v Litvě. Kromě toho na závěr je zde srovnán litevský a český důchodový systém, což vytváří další pohled na financování stáří v Litvě.