Financování stáří v Litvě - Bessenyey, Ilona; Radová, Jarmila; Pavelka, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá financováním stáří v Litvě, především důchodovým systémem tohoto pobaltského státu a otázkami, které s touto problematikou souvisí. V práci je shrnut vývoj důchodového systému od roku 1990 včetně posledních změn, které vstoupily v platnost počátkem tohoto roku, čímž vytváří popis současné podoby penzijního systému. Práce obsahuje rovněž analýzu jednotlivých součástí (pilířů) financování stáří v Litvě. Kromě toho na závěr je zde srovnán litevský a český důchodový systém, což vytváří další pohled na financování stáří v Litvě.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses