Vývoj a komparace Institucionálního uspořádání regulace a dohledu v České republice a ve Velké Británii - Krupička, Josef; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato práce se věnuje institucionálnímu uspořádání regulace a dohledu. V první kapitole je prováděn rozbor institucionálního uspořádání jako takového včetně jeho variant, v druhé a třetí jsou zmapovány významné události, které měly významný dopad na vývoj uspořádání regulace a dohledu v České republice od roku 1989 a ve Velké Británii od roku 1970 a ve čtvrté kapitole je provedena komparace těchto dvou systémů z hlediska vybraných kritérií. Je kladen důraz na detail a na aktualitu znázornění stavu regulatorních systémů a finančních trhů, které jsou v jejich působnosti.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses