Internetové bankovnictví v ČR - Trefná, Anežka; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Zetek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Obsahem bakalářské práce na téma Internetové bankovnictví v České republice je v první kapitole zařazení internetového bankovnictví do oblasti komerčního bankovnictví. Druhá kapitola se zabývá nabídkou bankovních produktů, služeb a analýzou internetových bankovnictví čtyř vybraných bank, která je doplněna o srovnání se zahraniční bankou. Pro analýzu byla zvolena metoda vícekriteriální analýzy. Kritéria analýzy jsou zpracována formou tabulek, komentářů a dílčích výsledků. Cílem analýzy je zjistit, zda se liší internetová bankovnictví bank působících v ČR již řadu let a bank, které jsou na českém trhu od roku 2011. Třetí kapitola se zabývá zabezpečením internetového bankovnictví. V kapitole jsou popsány metody autentizace a autorizace, které banky využívají. Součástí je charakteristika útoků na internetové bankovnictví v kontextu s útoky, které v minulosti proběhly v České republice a zásady bezpečného používání internetového bankovnictví. Závěrečná část pojednává o budoucnosti internetového bankovnictví v souvislosti se studií, která byla provedena v loňském roce. Cílem bakalářské práce je popsat současné možnosti internetového bankovnictví v ČR a analyzovat vybraná internetová bankovnictví.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses