Provázanost realitního a hypotečního trhu - Lukeš, Filip; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Coufal, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této bakalářské práce je přiblížení realitního a hypotečního trhu z klientského pohledu a vyobrazení vztahu těchto dvou trhů. V první kapitole se práce věnuje hypotečnímu trhu, kde jsou charakterizovány vlastnosti a typy hypotečních úvěrů, včetně faktorů ovlivňující úrokovou sazbu, a problematika spojená s využitím nemovitosti jako zástavy u hypotečního úvěru, právní úprava a metody oceňování. Na modelovém příkladu klienta je prezentován výběr hypotečního úvěru. Druhá kapitola se zabývá zprostředkovateli na realitním trhu a faktory ovlivňujícími cenu nemovitosti. Třetí kapitola zobrazuje na reálných datech od roku 2000 provázanost a vývoj těchto dvou trhů v USA a ČR.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses