Rozdílný vliv daňového zatížení kapitálové společnosti a individuálního podnikatele - Sedláčková, Sylvie (2013)
Cílem bakalářská práce na téma "Rozdílný vliv daňového zatížení kapitálové společnosti a individuálního podnikatele" je srovnání a analýza daňového zatížení již zmíněných vybraných forem podnikání. První část je zaměřena na teoretický popis právě vybraných forem podnikání. Další část se zabývá konstrukcí daně z příjmu jak fyzických, tak i právnických osob. Třetí část pojednává o zdanění příjmů plynoucích z držby podílu na kapitálových společnostech. V poslední části jsou již zmíněné teoretické poznatky aplikovány na modelové příklady daňového zatížení.