Výdaje na zdravotnictví ve Finsku, Norsku a Švédsku - Votrubová, Kateřina (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou financování zdravotnických systémů Finska, Norska a Švédska. Teoretická část se zaměřuje na obecný popis fungování zdravotnictví a dále na popis jednotlivých zdravotnických systémů vybraných zemí. Praktická část analyzuje veřejné a soukromé výdaje na zdravotnictví sledovaných zemí a hledání závislosti mezi výdaji na zdravotnictví a vybranými demografickými ukazateli.