Metody pro vizualizaci znalostí - Prokop, Pavel; Pejčoch, David; Rain, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Práce se zaměřuje na metody získávání znalostí a jejich vizualizaci. V jednotlivých částech jsou definované znalost z různých úhlů pohledů, obecné metody pro získávání znalostí. V další části je obsažen přehled vizualizačních technik od počátku dochovaných záznamů po současnost a v každé kategorii je vybrán jeden a více příkladů na přiblížení stavu technologie v dané době. Poslední část je zaměřena na metody získávání z dat, od experta a jiných zdrojů. Součástí popisu je názorná vizualizace a charakteristika zobrazených dat, informací nebo znalostí. Cíle bylo dosaženo analyzováním metod a vybráním vhodné vizualizace. Práce obsahuje jak teoretickou tak praktickou část z mnoha zdrojů.
Vedoucí práce: David Pejčoch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses