Možnosti predikce budoucího vývoje cen ropy na světových trzích - Veselý, Vladimír; Stádník, Bohumil; Kovačovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení možnosti predikce budoucího vývoje cen ropy. V úvodu práce připomíná jedinečnost ropy jako nenahraditelné suroviny. Dále představuji termínovaný trh, kde se ropa obchoduje a jeho zvláštnosti. Hlavní část práce je zaměřena z největší části na technickou analýzu a dále se taky zabývá fundamentální analýzou, protože tyto dvě analýzy představují dva hlavní způsoby předpovědi budoucího vývoje cen všeobecně. Pojednává o základních pojmech spojené s technickou analýzou, předpokladech nutných k použití této metody a detailněji studuje nástroje jako grafické formace, klouzavé průměry a oscilátory. Zhodnocení pak probíhá pomocí analytického programu na strategiích založených na klouzavých průměrech a na cenových datech ropy Brent.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses