Finanční gramotnost v České republice - Horáková, Eva (2013)
Bakalářská práce se zabývá jedním ze společensky hojně diskutovaných témat dnešní doby - finanční gramotností. Hlavním cílem je zjistit její úroveň a obsáhnout dosavadní činnost veřejných a soukromých institucí v této oblasti. Dále vymezit základní pojmy týkající se finanční gramotnosti a jejího měření s důrazem na finanční vzdělání, jakožto na hlavní nástroj přispívající k jejímu zvyšování. Stěžejní částí práce je poté analýza finanční vzdělanosti mezi studenty veřejných vysokých škol. Závěr patří hodnocení výsledků získaných výzkumem a doporučením k optimalizaci podpory finanční gramotnosti, přičemž se primárně soustřeďuje na území České republiky.