Vývoj zájmů a preferencí návštěvníků vybraných mezinárodních hudebních festivalů v Praze - Makarevich, Alesia; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Hucková, Barbara, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce pojednává o současném stavu zájmů a preferencí návštěvníků hudebních festivalů mezinárodního charakteru pořádaných v Praze. Teoretická část se zabývá porovnáním festivalů populární a vážné hudby z pohledu atraktivity pro segment mladých návštěvníků. Dále je tato část věnována hudebním subkulturám mládeže a diferenciaci vkusu a spotřeby návštěvníků, potom pokračuje vymezením faktorů a podmínek, které ovlivňují zájmy a preference návštěvníků hudebních akcí. Praktická část se zabývá srovnávací analýzou vybraných festivalů podle stanovených kritérii. Zkoumá se marketingová strategie festivalů a finanční zajištění festivalových akcí. Jsou hodnoceny výsledky sociologických průzkumů publika prováděné vybranými festivaly. V závěru je proveden vlastní výzkum aktuálních zájmů a preferencí návštěvníků pomocí dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses