Vliv aktivní sportovní činnosti na úspěšnost žáka ve škole - Trefná, Gabriela (2013)
Předmětem této bakalářské práce je vliv sportovní aktivní činnosti na úspěšnost žáka ve škole. Práce je rozdělena na dvě části - praktickou a teoretickou. V teoretické části podrobněji rozebírám osobnost žáka, roli školáka, co se skrývá pod pojmem školní úspěšnost a neúspěšnost, jaké faktory na úspěšnost působí a co se skrývá pod pojmem sport a sportovní aktivní činnost. V části praktické se zaměřuji na sportovní aktivní činnost jako faktor ovlivňující úspěšnost žáka ve škole. Pomocí testu vizuální paměti jsem se snažila zjistit dopad sportovní aktivní činnosti žáků na jejich paměť. Pomocí tohoto výzkumu jsem došla k závěru, že paměť žáka/závodníka vykonávající sport na nižší úrovni je negativně ovlivněna sportovní činností a naopak na paměť žáků na vyšší sportovní úrovni má sportovní aktivní činnost kladný vliv.