Financování vysokých škol - možnosti zavedení školného v ČR - Šindler, Jan; Urbánek, Václav; Dufek, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Financování vysokého školství je v současnosti velmi diskutované téma, které bude mít v budoucnosti vliv na ekonomické, sociální a kulturní dění v České republice. Cílem této bakalářské práce je zkoumání možností zavedení školného na českých veřejných vysokých školách. První kapitola popisuje terciální vzdělání v ČR v obecné rovině, teorii lidského kapitálu, jeho výhody a vliv na ekonomický růst, a také vymezuje rozdíl mezi soukromou a veřejnou vysokou školou dle platné legislativy. Druhá část práce analyzuje příjmy a výdaje vysokých škol v České republice, provádí komparaci počtu studentů vysokých škol s těmito výdaji, a následně interpretuje dlouhodobé záměry Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Třetí část mé bakalářské práce je zaměřena na výzkum aplikace školného v prostředí veřejných vysokých škol v ČR, který byl především proveden na základě vlastního dotazníku mezi studenty několika veřejných vysokých škol.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses