Veřejné výdaje v rozpočtech ČR - hospodaření obce Slavonice - Sluková, Lenka; Urbánek, Václav; Špinerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato případová studie se zabývá hospodařením města Slavonice v letech 2001 až 2012. Práce je založená na komplexním vyhodnocení celkového hospodaření se zaměřením na výdaje. Oblast je podrobena studiu z několika různých úhlů pohledu. Zaprvé se jedná o vyhodnocení úspěšnosti plnění rozpočtů a jejich vyrovnanosti. Následuje vyhodnocení vlivu výdajové politiky obce na její majetek a závazky. Poslední podkapitola je věnována politickému cyklu a určení míry jeho vlivu na kapitálové výdaje zkoumané obce. Výstupem práce jsou konkrétní praktické návrhy vycházející z výsledků provedených analýz, které by mohly přispět ke zkvalitnění hospodaření Slavonic.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses