Využitelnost a porovnání dotačních programů na snižování prašnosti v okolí dálnice D1 na příkladu obce Loket - Pospíšilová, Lucie; Strnad, Zdeněk, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Glaser, Lukáš (2013)
Cílem práce je zhodnotit správnost a vhodnost možností využití dotačního programu Snižování imisní zátěže omezením prašnosti z plošných zdrojů pro obec Loket ležící v blízkém okolí dálničního tahu D1. Finanční podpory na zlepšení kvality ovzduší v rámci Operačního Programu Životního může obec využít pouze jedenkrát, důsledky rozhodnutí mohou být fatální pro budoucí generace tamních obyvatel, a proto je třeba věnovat volbě vhodné varianty dostatečnou pozornost. V této práci se věnuji dvěma možným politikám na snížení tuhých emisních látek v ovzduší ve zmiňované obci
Vedoucí práce: Zdeněk Strnad
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: ochrana životního prostředí; ochrana ovzduší; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; environmental protection; air quality management; master's theses