Systém dopravní obslužnosti vybrané obce Jihomoravského kraje a role orgánů územní samosprávy při jeho zabezpečování - Kudláčková, Lucie (2013)
Práce se v obecné rovině věnuje vymezení dopravy jako takové a dále se zaměřuje na problematiku integrovaného dopravního systému. Konkrétně popisuje a porovnává stav dopravní obslužnosti zvolené obce Jihomoravského kraje -- Jamolice, a to jak v době fungování veřejné linkové dopravy, tak po zavedení integrovaného dopravního systému. Cílem práce je poukázat na rozdíly v dopravě před a po zavedení integrovaného dopravního systému, které byly zjišťovány prostřednictvím dotazníkového šetření obyvatelstva obce a řízených rozhovorů s představiteli zainteresovaných stran (obec a dopravce). Je rovněž provedeno celkové srovnání a zhodnocení předchozího a současného systému dopravy ve vybrané obci, doplněné analýzou předností a nedostatků (jak z hlediska kvality, tak i kvantity) obou systémů. V práci jsou rovněž navržena některá doporučení směřující ke zlepšení kvality současného systému dopravy