Systém dopravní obslužnosti vybrané obce Jihomoravského kraje a role orgánů územní samosprávy při jeho zabezpečování - Kudláčková, Lucie; Strnad, Zdeněk, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Glaser, Lukáš (2013)
Práce se v obecné rovině věnuje vymezení dopravy jako takové a dále se zaměřuje na problematiku integrovaného dopravního systému. Konkrétně popisuje a porovnává stav dopravní obslužnosti zvolené obce Jihomoravského kraje -- Jamolice, a to jak v době fungování veřejné linkové dopravy, tak po zavedení integrovaného dopravního systému. Cílem práce je poukázat na rozdíly v dopravě před a po zavedení integrovaného dopravního systému, které byly zjišťovány prostřednictvím dotazníkového šetření obyvatelstva obce a řízených rozhovorů s představiteli zainteresovaných stran (obec a dopravce). Je rovněž provedeno celkové srovnání a zhodnocení předchozího a současného systému dopravy ve vybrané obci, doplněné analýzou předností a nedostatků (jak z hlediska kvality, tak i kvantity) obou systémů. V práci jsou rovněž navržena některá doporučení směřující ke zlepšení kvality současného systému dopravy
Vedoucí práce: Zdeněk Strnad
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: veřejná doprava; dopravní obslužnost; osobní doprava; integrované dopravní systémy; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public transport; transport availability; passenger traffic; integrated transport systems; master's theses