PONUKA A DOPYT V POSKYTOVANÍ ZDRAVOTNEJ STAROSTLIVOSTI V ZDRAVOTNOM SYSTÉME SLOVENSKA - Stanková, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Střítecký, Rudolf, 1946-2018; Lešetický, Ondřej (2013)
Diplomová práca sa zaoberá zdravotnou starostlivosťou a zdravotným systémom Slovenska. Cieľ práce je zameraný na skúmanie formovania ponuky a dopytu po zdravotníckych službách v lôžkových zariadeniach na Slovensku a očakávaný vývoj využívania zdravotnej starostlivosti na základe reálneho demografického vývoja. Výsledky analýzy naznačujú, že na súčasnom zdravotníckom trhu Slovenska je možné charakterizovať ponuku, dopyt a elasticitu len s číselne skreslenými výsledkami, danými existenciou obmedzení na trhu
Vedoucí práce: Rudolf Střítecký
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: zdravotnické systémy; zdravotní péče; lůžková zařízení; Slovensko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health service systems; health care; bed facilities; Slovakia; master's theses