Legislativní úprava silniční daně a efekt snížené sazby - Rudolfová, Kateřina; Slintáková, Barbora; Matějka, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Nejprve je představena současná podoba legislativní úpravy silniční daně (předmět daně, poplatníci daně, základ daně, sazby daně, úlevy na dani, zálohy, daňové přiznání, placení daňové povinnost). Všechny tyto pojmy jsou srozumitelně vysvětleny a vhodně aplikované na příkladech. Druhá kapitola je věnována snížené sazbě daně, která se týká všech nových vozidel a to po dobu prvních 9 let. Je zde provedeno srovnání výpočtu daňové povinnosti u vozidla staršího 9 let a nově pořízeného vozidla. Závěrem je z propočtů usouzeno, že daňová úspora, kterou podnikatel získá zdaněním nového vozidla, nebude mít závažný vliv na jeho rozhodování o obměně vozového parku.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses