Analýza efektívnosti dotácií do divadiel - Vošková, Martina (2013)
Práca približuje postup evalvácie, ktorú v praxi využíva Ministerstvo kultúry ČR a obce. Efektívnosť dotácií do kultúry je možné analyzovať prostredníctvom kvantitatívnych a kvalitatívnych ukazovateľov. Práca popisuje spôsoby meranie efektívnosti v praxi a to prostredníctvom výkonových, kvantitatívnych ukazovateľov a spôsoby jej merania podľa popísanej literatúry a to prostredníctvom kvalitatívnych ukazovateľov. Najdôležitejšiu časť predstavuje analýza efektívnosť príspevkov šiestich divadiel na základe kvantitatívnych a kvalitatívnych ukazovateľov a skúmanie existencie korelácie medzi konkrétnymi kvantitatívnymi a kvalitatívnymi ukazovateľmi u vybraných divadiel.