Analýza efektívnosti dotácií do divadiel - Vošková, Martina; Slintáková, Barbora; Daněk, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práca približuje postup evalvácie, ktorú v praxi využíva Ministerstvo kultúry ČR a obce. Efektívnosť dotácií do kultúry je možné analyzovať prostredníctvom kvantitatívnych a kvalitatívnych ukazovateľov. Práca popisuje spôsoby meranie efektívnosti v praxi a to prostredníctvom výkonových, kvantitatívnych ukazovateľov a spôsoby jej merania podľa popísanej literatúry a to prostredníctvom kvalitatívnych ukazovateľov. Najdôležitejšiu časť predstavuje analýza efektívnosť príspevkov šiestich divadiel na základe kvantitatívnych a kvalitatívnych ukazovateľov a skúmanie existencie korelácie medzi konkrétnymi kvantitatívnymi a kvalitatívnymi ukazovateľmi u vybraných divadiel.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses