Plánování pracovníků a plánování mzdových prostředků - Herold, Radek (2013)
Bakalářská práce se zabývá informačními systémy používanými při řízení lidských zdrojů a jejich strukturou. Dokumentuje nástroje používané při plánování pracovníků a mzdových nákladů ve velké výrobní společnosti. Hlavním přínosem bakalářské práce je navržení obecného modelu HRIS, který lze považovat za komplexní obecný model roku 2013 pro všechny HRIS systémy. A dále poukázání na to, že všechny na trhu dostupné HRIS jsou obecně parametrizovatelné, díky čemuž lze tyto systémy využívat v rozdílných společnostech (velké, malé, výrobní, atd.).