Výběr metodiky řízení vývoje softwaru pro prostředí mikropodniku - Kulhánková, Barbora (2013)
Metodiky řízení vývoje mohou být užitečným nástrojem, jak koordinovat vývoj softwaru. Metodik existuje téměř nepřeberné množství. Liší se zejména tím, pro jaký druh podniků a potažmo projektů jsou vhodné. Většina z nich však cílí spíše na prostředí středních až větších podniků. S prostředím mikropodniku není v oblasti metodik příliš počítáno i přes to, že průzkumy prokázaly velký podíl zastoupení mikropodniků právě na poli vývoje softwaru. Cílem práce je vybrat metodiku vhodnou pro použití v mikropodniku. Ta je dále upravena a připravena k nasazení v konkrétním, blíže specifikovaném podniku. V něm by měla v budoucnu pomoci odstranit problémy s efektivitou vývoje webových aplikací.