Ochrana spotrebiteľa v leteckých službách - Homroková, Marta (2013)
Bakalárska práca analyzuje právne povedomie spotrebiteľov v leteckej doprave. Hlavným cieľom je pomocou dotazníkového šetrenia zistiť súčasný stav znalostí o právach európskych spotrebiteľov v Českej republike v porovnaní s nemeckými spotrebiteľmi. Zmyslom je zhodnotiť efektivitu informovanosti a navrhnúť prípadne možnosti zlepšenia. Práca sa pri tom opiera o teoretické východiská pre oblasť leteckých služieb a prehľad nosnej legislatívy ochrany spotrebiteľa v úvodných kapitolách.