Perspektivy financování terciárního vzdělávání v České republice - Kramata, Jakub (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá financováním terciárního školství a jeho perspektivou. Terciární školství zužuje na oblast veřejných vysokých škol. V první části je stručně popsáno české školství a jeho struktura. Dále je definován pojem terciární školství. V druhé části je podrobněji popsáno a rozebráno současné financování veřejných vysokých škol včetně budoucích vyhlídek celého systému. V prostřední části je představen koncept cost sharingu, jeho výhody a nevýhody. Ve čtvrté části se práce zabývá možnostmi zavedení cost sharingu v ČR, kdy vychází z dosavadních plánů českého vzdělávání. Cílem práce je zjistit, zda by cost sharing byl vhodným řešením pro vyřešení současných problémů financování veřejných vysokých škol.