Bezpečnostní politika SELinuxu pro aplikaci backuppc - Jiřinec, Jan; Palovský, Radomír, 1959-; Vadinský, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce se zabývá tvorbou SELinux bezpečnostní politiky pro záloho- vací aplikaci BackupPC. Aplikace slouží k zálohování klientských počítačů, které jsou k serveru, na kterém aplikace běží, připojeny. Linuxovou distri- bucí, na kterou je politika aplikována, byla zvolena Fedora. Postupy, které jsou v práci obsaženy, se tedy vztahují zejména k tomuto systému. V práci je uvedeno zavedení systému, jeho konfigurace a nástroje, které jsou obsaženy. Náplní praktické části je uvedení postupu, který popisuje vývoj politiky SE- Linux a testování funkčnosti zavedené politiky. Výsledkem práce je funkční bezpečností modul schopný okamžitého nasazení.
Vedoucí práce: Radomír Palovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses