Analýza společnosti Šumperská nemocnice, a.s. a hodnocení kvality poskytovaných služeb - Klimková, Martina (2013)
Cílem práce bylo provést analýzu společnosti Šumperská nemocnice a.s. prostřednictvím jednotlivých komponent a působících faktorů, které vycházejí ze studie M.S.S. Mortona, doplnit ji o analýzu vybraných finančních ukazatelů a hodnocení kvality poskytovaných služeb této nemocnice. Hodnocení kvality poskytovaných služeb bylo provedeno prostřednictvím dotazníkového šetření spokojenosti hospitalizovaných pacientů dle vlastní metodiky, která vychází ze studie Pickerova institutu v Bostonu. Na základě zjištění byla navržena doporučení pro management této nemocnice