Analýza možností zajištění finanční rezervy na stáří - Páchová, Tereza (2013)
Bakalářská práce se zabývá analýzou možností zajištění finanční rezervy na stáří. Hlavním cílem práce je zjištění, jaké jsou v současné době možnosti zajištění se na stáří, jaké možnosti nám nabízí finanční trh a jaké jsou popřípadě jiné alternativy. V úvodní části jsou popsány důchodové systémy. Následuje zhodnocení situace v České republice a popsání problémů s možnostmi řešení. Se způsobem zajištění se na stáří úzce souvisí nová penzijní reforma, proto je jí v následující části také věnovaná pozornost. Následně se práce dostává k analyzování a komparaci produktů na finančním trhu. Jsou zde i uvedeny alternativní možnosti zajištění finanční rezervy na důchod. V závěru práce se zabývám zhodnocením zjištěných výsledků.