Analýza vojenských výdajů USA za vlád jednotlivých prezidentů - Lasota, Petr; Daněk, Tomáš; Slintáková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Vývoj vojenských výdajů USA po druhé světové válce má rostoucí tendenci. Růst těchto výdajů má vliv na ekonomický vývoj a je tak předmětem zájmu politických reprezentantů. Cílem práce je zjistit, zda vláda republikánů či demokratů ovlivňuje výši vojenských výdajů. Z použití klasického lineárního regresního modelu vyplývá, že vlády demokratů vynakládají na vojenské výdaje vprůměru o 33,9 miliard dolarů méně než vlády republikánů. Dále je růst vojenských výdajů primárně způsoben samotným růstem výdajů v čase a růstem hrubého domácího produktu.
Vedoucí práce: Tomáš Daněk
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses