Optimalizace rozvozu pečiva - Pokorný, Jiří; Fábry, Jan, 1967-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této práce je představení metod optimalizace a následně optimalizace rozvozu pekárenského zboží pomocí statických rozvozních úloh. V první části jsou představeny hlavní metody pro řešení těchto situací za pomocí grafů, předem daných matematických modelům, anebo heuristik. Tyto metody mohou být případně modifikovány, aby vyhovovaly požadavkům. V další, praktické, časti je poté představena situace nejmenované pekárny z Ústeckého kraje, na které v rámci optimalizace budou tyto metody aplikovány. Jsou uvedena a upravena potřebná data a následně jsou zapsána do matematického modelu rozvozní úlohy specifické pro tuto situaci. Tento model je následně modifikován a poté vypočten pomocí optimalizačních softwarů. Závěrem je diskutováno optimální řešení, které později bude doručeno i dané pekárně.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses