Výběrová studie pražských aukčních domů - Melenová, Michaela; Janištinová, Anna; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce zkoumá český aukční trh s uměním, jeho historii, související legislativu a subjekty, jež na něm působí. Současně zjišťuje, jaká je aktuální situace na tomto trhu na příkladu čtyř vybraných českých aukčních domů. Cílem bylo uvést základní informace potřebné k orientaci na trhu. Práce vychází z dostupné literatury, z návštěv aukčních domů, účasti na jejich aukcích a předaukčních výstavách a z konzultací s odborníky z praxe. Výsledkem jsou popis celého procesu uspořádání umělecké aukce a profily vybraných aukčních domů. V profilech jsou zahrnuty obecné informace, významné aukční úspěchy a analýza navštívených aukcí. Analýza zohledňuje strukturu vyvolávacích cen jednotlivých aukčních síní, jejich úspěšnost a výnosy z aukčních provizí.
Vedoucí práce: Anna Janištinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses