Basel III - Proticyklický polštář - Bizoňová, Kristýna (2013)
Hlavním cílem této bakalářské práce na téma "Basel III -- proticyklický polštář" je popis změn, které přináší nové regulatorní opatření Basel III, který vznikl jako reakce na finanční krizi, která odhalila nedostatky ve stávající bankovní regulaci. Jednou z novinek opatření je zavedení proticyklického kapitálového polštáře, jehož implementace je částečně ponechána v rukou národních regulátorů. V této práci je analyzováno, zdali má Česká národní banka zavádět restriktivní opatření proti prudkému nárůstu objemu hypotečních úvěrů. Poslední část práce je zaměřená na specifickou situaci ve Švýcarsku, kde byl proticyklický kapitálový polštář poprvé zaveden.