Finanční analýza společnosti RWE Transgas, a.s. - Dvořáková, Lenka (2013)
Předmětem této diplomové práce je zhodnotit pomocí finanční analýzy finanční zdraví a stabilitu vybrané společnosti RWE Transgas, a.s. Teoretická část je věnována postupu jednotlivých analýz a jejich využití. V aplikační části jsou jednotlivé analýzy využity pro zhodnocení finanční situace společnosti v období 2007 -- 2011 pomocí horizontální a vertikální analýzy účetních výkazů, dále za pomoci poměrových ukazatelů, bankrotních a bonitních modelů včetně porovnání výsledků jednotlivých analýz vybrané společnosti.