Finanční analýza společnosti RWE Transgas, a.s. - Dvořáková, Lenka; Ezrová, Hana, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pevná, Jana (2013)
Předmětem této diplomové práce je zhodnotit pomocí finanční analýzy finanční zdraví a stabilitu vybrané společnosti RWE Transgas, a.s. Teoretická část je věnována postupu jednotlivých analýz a jejich využití. V aplikační části jsou jednotlivé analýzy využity pro zhodnocení finanční situace společnosti v období 2007 -- 2011 pomocí horizontální a vertikální analýzy účetních výkazů, dále za pomoci poměrových ukazatelů, bankrotních a bonitních modelů včetně porovnání výsledků jednotlivých analýz vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Hana Ezrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: finanční analýza; management [obor dipl. práce]; poměrové ukazatele; interní analýza; horizontální analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses