Posouzení přínosu akreditace na modelovém případu přípravy zdravotnického zařízení - Bánská, Eva; Střítecký, Rudolf, 1946-2018; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Dinděrová, Lenka (2013)
Práce představuje historický vývoj a význam zavádění sledování kvality do zdravotnictví, uvádí základní související pojmy a přístupy k zvyšování kvality zdravotní péče. Dále se práce věnuje zavádění programů kvality v kontextu současné situace ve zdravotnictví v České republice. Poslední část je věnována procesu přípravy malého zdravotnického zařízení následné a dlouhodobé péče na národní akreditaci dle standardů Spojené akreditační komise o.p.s. a zhodnocení přínosu akreditace na vybraných kritériích. Závěr shrnuje praktické výstupy a posuzuje přínosy akreditace z ekonomického, medicínského a sociálního pohledu
Vedoucí práce: Rudolf Střítecký
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: management jakosti; zdravotnická zařízení; zdravotní péče; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; quality control; health facilities; health care; master's theses