Analýza hospodaření města Planá nad Lužnicí - Sechovcová, Veronika (2013)
Bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření města Planá nad Lužnicí v letech 2008 -- 2012. Úkolem této práce je zhodnotit hospodaření města v daném období a zjistit příčinu změn jednotlivých položek rozpočtů. Její součástí je zhodnocení investiční činnosti města. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoreticko-metodologickou a na ni navazující praktickou. První část se věnuje teoretickým věcem týkajících se základních pojmů v oblasti obce a jejího rozpočtu, jako je rozpočtový proces, skladba a samozřejmě příjmy a výdaje rozpočtu. Je nutné zahrnout teoretické vymezení analýzy hospodaření obce a její metody. Druhá, praktická část se soustřeďuje na uplatnění teoretických znalostí v praxi. Zabývá se základními informacemi o městě Planá nad Lužnicí, analýzou rozpočtů schválených, upravených a skutečných v letech 2008 -- 2012 a analýzou příjmů a výdajů. Dále se věnuje výpočtům základních ukazatelů finanční analýzy, na jejímž základu je celkově zhodnoceno hospodaření města. V závěru práce je rozbor vybrané investiční akce Plané nad Lužnicí