Komparace příčin Velké deprese a finanční krize 2007 - 2008 - Foltýn, Ondřej; Koderová, Jitka; Čech, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem mé práce je komparace příčin vzniku a (především) ekonomických faktorů, které se podílely na Velké hospodářské krizi a na finanční krizi 2007 - 08 a na jejích průbězích a důsledcích pro ekonomiku a následné porovnání s ekonomickými teoriemi, které se pokouší tyto krize vysvětlit. V teoretické části se zabývám jednotlivými ekonomickými teoriemi, které vysvětlují příčiny krizí. V kapitole 3 a 4 rozebírám faktory a příčiny, které stály za vznikem Velké hospodářské krize a finanční krize 2007 -- 8. V závěrečné kapitole pak provádím komparaci zjištěných příčiny a faktorů a jejich následné porovnání s teoretickými přístupy, zejména s teorií hospodářského cyklu rakouské školy.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses